Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

PAN OVOCŇÁK 2 - PAPRIČKY V PODVAZCÍCH! NO TOHLE!

14.12.2001, autor: Hibi

Je tlustý a rozhodně už ne nejmladší. Jmenuje se Klárk Kent a dělá pro americký deník Dejly Planet. Avšak pod maskou šťouravého reportéra ukrývá tajemné superschopnosti – nadlidskou sílu, létání, volný pohyb pod vodou… A rozhodně to není „Superman ještě po třiceti letech“. Je to – tramtadadá! – Monsieur Fruit: pan Ovocňák. Podruhé mezi námi.




Tak jest: pan Ovocňák se vrací (z dovolené v Santa Lejnu) a jeho úkolem není nic menšího, než opět zachránit všechnu zeleninu a ovoce. Ovocňákův parťák z minula, Barnabáš Cuketa, známý též jako Vařená zelenina (ano, ten, co je mu hrozně podobný Ondřej Neff) si to totiž pěkně zavařil – na domovské planetě Ovocele se prohlásil samozvaným vůdcem zeleného lidu a pod pokličkou vzdálené planety kuchtí cosi nekalého proti právoplatnému knížeti, Jeremiáši Kantalupovi (s tváří jak vystřiženou od Arcimbolda a dechem vůně shnilých banánů). A jelikož zelenina má, jak známo, IQ tykve, a na jeho populistické (vegetabilistické?) proklamace skočí, nezbývá pak panu Ovocňákovi, než jeho prohnilé plány poslat takříkajíc do kompostu a promptně vymyslet recepis, jímž naše vitamínové kamarády přivábí zpět na Zemi.
Ke všemu se přidává milostná pletka (s překvapivým odhalením) a tajemný osud Ou’Fandovy gorily, takže v tom stopadesátistránkovém kastrólu nám klokotá celkem pestrý a šťavnatý gulášek… Oproti prvnímu dílu přikořenil De Crécy stínováním (aniž jakkoli polevil z pikantnosti své mírně chaotické drásokresby), a méně už dusí superhrdinské ikony (ačkoliv alespoň mírně si orestovat „americký model“ mu stejně nedalo), o to víc však frituje yuppie styl zámořské politiky a propagandy.
Překladatelské delikatesky (Tisíc rozinek do poriče! … Vy zatracená, špatně umytá hlízo!) plavou v lahodné omáčce decentního letteringu, a dojde i na křehké výhonky inzerátové seznamovací invence. Takže, ačkoliv důležitá jsou samozřejmě chlupatá prsa a býčí krev, která bije ve spáncích na poplach, je na čase si před tím, než se pustíte do čtení, položit základní otázku: Neměla Vaše babička nějaké techtle mechtle se zeleninou?




Autor:


Autor článku: Hibi

Detaily o komiksu:

Titul: Pan Ovocňák 2
Série: Pan Ovocňák
Scénář: Nicolas de Crécy
Kresba: Nicolas de Crécy
Žánr: Humor (CZ).
Rok vydání: 2001
Formát: A5
Vydavatel: Aude Brunel
Země vydání: Česká Republika
Země původu: Francie



    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!