Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

KOMIKSOVÁ SOUTĚŽ MŮJ KOUSEK ZEMĚ 2008

26.03.2008, autor: HOST

Až do konce června mohou všechny děti, které rády malují a zaměstnávají svoji fantazii, posílat komiksové příběhy do druhého ročníku výtvarné soutěže Můj kousek Země 2008, kterou pořádají Česká geologická služba a Ministerstvo životního prostředí v rámci kampaně Ministerstva životního prostředí Jaro pro Zemi.




(Tisková zpráva.) V letošním druhém ročníku výtvarné soutěže Můj kousek Země 2008 je obsahem prací kreslený příběh s tematikou ochrany životního prostředí. Děti mají možnost ztvárnit příběh pojednávající o ochraně nebo naopak ničení životního prostředí na naší planetě. Může to být skutečná událost, která se odehrála v okolí školy, u sousedů, ve městě, ve kterém děti žijí, nebo třeba i fiktivní příběh obsahující představy, jak by měly být problémy týkající se našeho životního prostoru řešeny. Příběh mohou autoři doplnit „bublinami“ s textem, pak se budeme těšit na opravdový komiks, ale příběhy mohou být i bez textu, zejména v případě předškolních dětí. Komiksový příběh může být ztvárněn libovolnou výtvarnou technikou na papír do maximální velikosti formátu A2 (420 x 594 mm). Soutěžit se bude ve třech věkových kategoriích (do 6 let, 7 – 12, od 13 let) a pro výherce jsou připraveny hodnotné ceny. Cílem soutěže je snaha zapojit děti do úvah nad stavem životního prostředí a pobídnout k zamyšlení se nad možnostmi změny dosavadních postupů v ekologických aktivitách. Podrobnosti o soutěži lze nalézt na www.geology.cz/soutez-2008.

Loňský první ročník soutěže byl připraven v souvislosti s nadcházejícím Mezinárodním rokem planety Země 2008, který byl vyhlášen na základě společné iniciativy Mezinárodní unie geologických věd a organizace UNESCO v lednu 2006. Tato iniciativa je svým rozsahem zcela mimořádná pro oblast věd o Zemi a jejím cílem je připomenout a přiblížit opomíjený význam geověd pro celosvětový udržitelný rozvoj, omezení přírodních rizik, racionalizaci výstavby a optimální využívání přírodních zdrojů. Tématem výtvarných prací se loni stala modrá planeta, vnímaná svými nejmenšími obyvateli jako živý tvor – Gaia, a samozřejmě i každá její součást – od krajin a zamilovaných míst až po jednotlivá zvířata, rostliny či kameny. Do soutěže se přihlásilo více než tisíc dětí od 3 do 18 let z mateřských, základních i středních škol z celé republiky. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo v květnu na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy 2007 a do května 2008 je možno zhlédnout výstavu Můj kousek Země s vybranými pracemi v Café Barrande v Praze 3.




Autor:


Autor článku: HOST

Související články:


Různé
24.10.2012 Simpsonovi Futurama: Simpsorama a Futusonovi útočí na vaše bránice - Aktualizováno
14.04.2008 ŽID FAGIN ANEB ROZPAROVAČ PRAVDY
10.04.2008 KOMIKS LEDEN-BŘEZEN 2008 – TRENDY, PŘEHLEDY, STATISTIKY






    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!