Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

GARFIELD 10

19.12.2001, autor: Vojta

Výročí mám rád. Většinou si u nich užijete zábavy v množství větším než malém. Prostě je to čas, kdy se všechno pořádně roztočí a oslaví. A nejinak tomu bylo i u jubilejního desátého souborného vydání stripů kocoura Garfielda, které nám k Vánocům nadělilo vydavatelství Crew.




Že se na tuhle oslavu dostavili úplně všichni kdo v tomhle světě něco znamenají je jasné z následujícího výčtu. Nejdřív samozřejmě Garfield, který při pohledu na všechny ty dárky, blahopřání (a jídlo) na chvíli dokonce zapomněl i na trápení svého pána Jona, jeho věčně okopávaného psa Odieho, nebo na malé roztomilé koťátko Nermala (samozřejmě jenom proto, že oni ho chytře obdarovali jako první). Dál se objevil Jonův bratr Doktůrek (od minulé středy, kdy začal nosit dlouhé kalhoty, mu už tak ale neříkejte), Jonův táta a máma (s ručně pleteným kočičím svetrem – to byla jediná chvíle, kdy jsem se bál, že Garfield ztratí svůj pečlivě pěstovaný klid), Garfieldova kočičí dívka Arlena, Pan pošťák, Záchvat spánku, plyšový medvídek Pooky nebo v dlouhém černém plášti oblečené alterego Temný mstitel. To ale rozhodně nebylo všechno, protože se dostavily i nám dosud neznámé tváře, jako strýček Štěpán, nový Garfieldův přítel, gumový kohout Gumák a dokonce i Garfieldova maminka a děda.
Pozadu ale nezůstali ani staří nepřátelé a tak jsme mohli zahlédnout: Pondělí, Dietu, Neodolatelné lezení na stromy, Garfieldovu Velkou hubu, ptáky, kteří se zdají menší než jsou či obecenstvo Garfieldových nočních výstupů A tak snad jen Hygiena a paní veterinářka nenašli dost času se na chvilku zastavit.
Ano, jak vidíte, tak na téhle oslavě se sešla opravdu početná a známá společnost. Společnost těch nejlepších bavičů, které široko daleko naleznete. A protože takovéto kulaté výročí je přeci jen jenom jednou za čas, tak se není co divit, že si na něm dali všichni hodně záležet. Třeba já, i když jsem zaskočil jenom na chvíli, mohu říct, že jsem se pobavil i nasmál do sytosti. A to samé doporučuji i vám. Tak zaskočte, protože tahle oslava ještě nekončí. Ale až se tam objevíte a pobavíte, tak nezapomeňte, že další oslavy budou, jen když na ně budete ochotni chodit. I když, při úspěšnosti těch co se už konaly, lze doufat, že na rozdíl od mnoha jiných domácích akcí (stejně kvalitních ale ne tak známých), bude alespoň v tomto případě, účast více než hojná. Ostatně, tradice přece zavazuje.




Autor:


Autor článku: Vojta

Detaily o komiksu:

Titul: 10 - Garfield válí sudy
Série: Garfield "Crew"
Scénář: Jim Davis
Kresba: Jim Davis
Překlad: Filip Škába
Žánr: Humor (CZ).
Rok vydání: 2001
Počet stran: 64
Formát: A4
Vydavatel: Crew
Země vydání: Česká Republika
Země původu: USA



    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!