Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

MONSTRKABARET FREDA BRUNOLDA UVÁDÍ: SLONI V MARIENBADU

21.12.2004, autor: Fred Brunold

Upadající estrádní bavič Fred Brunold už léta kočuje se svým Monstrkabaretem pochybné pověsti a pokleslé úrovně po Evropě a vyvolává ze tmy a snových krajin nové a nové příběhy, kterými dovede okouzlit, omámit a strhnout znuděné měšťáky. Původní český komiks!




.    „Takovejhle typ knižní rozbušky už vaše země dlouho potřebovala!“
Hermann Schlechtfreund, věhlasný německý spisovatel
 
   Nejrozsáhlejší část prvního svazku tvoří příběh Damiana Chobota, nešťastníka, vyvrhele, zrůdy, chcete-li. Sešit dále obsahuje adaptaci povídky Arthura Schnitzlera Já (poprvé v českém překladu!) a krátké stripy. A samozřejmě nechybí starý známý Fred Brunold se svým ansámblem!
 
 
   MONSTRKABARET FREDA BRUNOLDA
   Ospalými lázeňskými městečky po celé Evropě už léta kočuje zábavný Monstrkabaret pochybné pověsti a pokleslé úrovně. Jeho principálem je upadající bavič, vyhaslý klaun a alkoholik Fred Brunold. Ale ať se Fred sebevíc snaží utopit v omamných látkách a zvrhlých životních návycích, vždy dokáže při svých produkcích vyvolat ze tmy a snových krajin nové a nové příběhy a vždy jimi dovede okouzlit, omámit a strhnout znuděné mešťáky, kteří náhodou za nedělního podvečera zavítali do zatuchlinou čpícího stanu Monstrkabaretu.
   V prosinci 2004 vychází v pražském nakladatelství Tichý Syndikát první sešit nekonečné komiksové série Monstrkabaret Freda Brunolda, v němž se poprvé setkáme se všemi známými postavami Fredem Brunoldem, doktorem Ženou, Hermannem Schlechtfreundem, Jožkou Lipnikem a především s Damianem Chobotem…
 
.    KDO JE DAMIAN CHOBOT?
   Až do toho dne byl nenápadným řadovým občanem a průměrným úředníkem. Potom mu kdosi nastražil ďábelskou past a on se stal vyvrhelem, neštastníkem, zrůdou, chcete-li. Při životě ho udrží jen touha poznat toho, kdo si tak cynicky pohrál s jeho osudem. Prahne se pomstít tomu, kdo ho přesvědčil, aby se stal stejným jako ostatní, přestože to ve skutečnosti znamenalo stát se někým, či spíše něčím, docela jiným. Damian Chobot je neštastná osamělá bytost bloudící světem, která touží odhalit tajemství svého údělu. Na konci jeho spletitých příběhů snad čeká procitnutí ze zlého snu. Otázkou zůstává, komu se zdál.
 
 
 
   TECHNICKÁ DATA
   komiks vychází v prosinci 2004
   barevný/čb, 132 stran, 230x164mm
   ukázka / www.tichysyndikat.cz, Revolver Revue č. 54
 
.    O VYDAVATELI: TICHÝ SYNDIKÁT
   „Bylo to spektakulární!“, vykřikl pan Tichý, když v roce 1985 čirou náhodou shlédl v Bukurešti představení Monstrkabaretu Freda Brunolda. Pan Tichý okamžitě vzplanul vášní a obdivem k Fredovi a jeho ansámblu a ihned po skončení představení nabídl Brunoldovi hlavní roli v připravovaném koprodukčním filmu. Fred roli nejprve přijímá, později však za podivných okolností dojde jeho zaviněním ke zrušení filmového projektu. Pan Tichý nadále touží po jakékoliv spolupráci s Fredem, to se ale bohužel nedaří. Po mnoha dalších pokusech o spolupráci nakonec pan Tichý rezignuje. Až mnohem později, na počátku 21. století se na jednom z představení pan Tichý setkává se dvěma zaměstnanci Monstrkabaretu — panem Maškem a panem Babanem — kteří jsou vedle pravidelného vystupování se souborem i jeho kronikáři. Pečlivě zaznamenávají veškeré události a představení Monstrkabaretu ve skvostné výtvarné kronice.
   Pan Tichý, váben sentimentem a nadšen z nového setkání, okamžitě oběma hochům nabídne knižní vydání jejich kroniky. Publikace vychází v prosinci 2004 v Praze, zájem o vydání projevili už i krajané v Reykjavíku, Montevideu a Piešťanech. Sloni v Marienbadu je první publikací ediční řady Monstrkabaret Freda Brunolda v nově vzniklém nakladatelství Tichý syndikát, specializujícím se na původní českou a překladovou literaturu, komiks a filmovou teorii.
   Tichý syndikát je divizí filmové produkce Bionaut Films.
 
   Stáhněte si celou tiskovou zprávu v původní grafické úpravě! (formát PDF, 0,6 MB)




Autor:


Autor článku: Fred Brunold

Související články:


Intelektuální komiks
04.04.2012 KDYŽ ZAČALA NOC - 30 %
07.04.2008 MODRÉ PILULKY
26.11.2007 JOE SACCO






    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!