Komiks.cz - komiksy a recenze


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

Komiks.cz > Všechny články > Tiskové zprávy



Zakladateli ABC a autorovi komiksu Vlastislavu Tomanovi jsem slíbil rozhovor.
[Joachym]
Vyšlo 07.06.2022 v rubrice Tiskové zprávy.


Galerie Nemesis, založená v roce 2010, pořádá výstavy fantasy, scifi a dobrodružných námětů. Zastupuje přední české a slovenské umělce, vyhlašuje soutěž amatérské tvorby.
[redakce]
Vyšlo 27.05.2012 v rubrice Tiskové zprávy.


Zveme Vás na veletrh Svět knihy, pořádaný od 17.5.-20.5.2012 v Praze na Výstavišti, jehož tématem bude komiks.
[redakce]
Vyšlo 02.05.2012 v rubrice Tiskové zprávy.


Až do konce června mohou všechny děti, které rády malují a zaměstnávají svoji fantazii, posílat komiksové příběhy do druhého ročníku výtvarné soutěže Můj kousek Země 2008, kterou pořádají Česká geologická služba a Ministerstvo životního prostředí v rámci kampaně Ministerstva životního prostředí Jaro pro Zemi.
[HOST]
Vyšlo 26.03.2008 v rubrice Tiskové zprávy.


23. februára 2008 sa v Bratislave v Dome Kultúry Dúbravka na Saratovskej 2/A uskutočnil 1. ročník medzinárodného festivalu anime, comicsu, japonskej kultúry a hier AnimeSHOW 2008. Tento festival bol poriadaný neziskovou organizáciou OZ AnimeCrew, GamesWEB.SK a Xagnam pod záštitou Japonského veľvyslanectva na Slovensku.
O zářijovém Comics Salónu čtěte zde.
[HOST]
Vyšlo 12.03.2008 v rubrice Tiskové zprávy.


Již jen necelý měsíc nás dělí od 2. ročníku multimediálního komiksového festivalu KomiksFEST!, jenž opět koncem října na celý týden zaplaví Prahu. Inovativní festival, který svým objemem i šíří záběru nemá ve střední Evropě konkurenci, představí zahraniční hosty, filmové premiéry, výtvarné a komiksové výstavy, řadu nových knih domácích i cizích autorů, divadelní představení, diskuse, workshopy a další aktivity. Festival zahájí 27. 10. celodenní program v holešovické La Fabrice, vyvrcholením bude slavnostní večer 3. 11. v Divadle Archa, na němž budou mimo jiné poprvé uděleny komiksové ceny Muriel.
[Hibi]
Vyšlo 02.10.2007 v rubrice Tiskové zprávy.


Comics Salón 2007 je 4. ročník medzinárodneho festivalu comicsu, anime, japonskej kultúry a počitačových hier a všetkých elementov dobrej zábavy. IstroCON 2007 je 20. ročník medzinárodneho festivalu filmov, scifi, fantasy, hororu a spoločneských hier.
[Comics Salon]
Vyšlo 11.09.2007 v rubrice Tiskové zprávy.


Comics Salón: COMICS & MANGA BOOK je prvou slovenskou zbierkou mangy a comicsu, ktorá vyjde 14. 9. 2007 v OZ AnimeCrew počas medzinárodného festivalu comicsu, anime a hier - Comics Salón 2007 (14. - 16. septembra 2007, SÚZA, Drotárska cesta 46, Bratislava).
[Comics Salon]
Vyšlo 03.09.2007 v rubrice Tiskové zprávy.


Comics Salón 2007 je 4. ročník medzinárodneho festivalu comicsu, anime, japonskej kultúry a počítačových hier a všetkých elementov dobrej zábavy. Uskutoční sa 14. až 16. septembra 2007 v areálu SÚZA (Drotárska cesta 46, Bratislava).
[Comics Salon]
Vyšlo 04.05.2007 v rubrice Tiskové zprávy.


Komiksové“ projekce včetně jedné české premiéry, semináře a workshopy, ale také unikátní výstavu českého komiksového plakátu a stínohru, parafrázující komiksový strip v životní velikosti, to vše představí festival animovaných filmů Anifest 07 v Třeboni na Dni s komiksem v neděli 6. května 2007. Domácí komiksový anti-super-hrdina s příznačným jménem Yellyman, „oživlý“ ze stripů Karla Jerieho, bude moderátorem řady programů, a se svou přednáškou vystoupí Thierry Groensteen, významný francouzský teoretik a ředitel komiksového muzea v Angouleme.
Loňský Anifest si můžete připomenout zde.
[Hibi]
Vyšlo 01.05.2007 v rubrice Tiskové zprávy.


V dňoch 15. až 17. septembra sa v Bratislave na Drotárskej ceste 46 uskutočnil tretí ročník medzinárodného festivalu comicsu, fantastiky, japonskej kultúry, anime a hier Comics Salon 2006. Tento festival bol poriadaný neziskovými organizáciami OZ AnimeCrew, GamesWEB a OZ Fantázia pod záštitou Japonského veľvyslanectva na Slovensku, s finančnou podporou Ministerstva Kultúry SR a mesta Bratislava ArsAvensis.
[Comics Salon]
Vyšlo 21.09.2006 v rubrice Tiskové zprávy.


Comics Salón 2006 (15-17. september 2006, SÚZA, Bratislava) je medzinárodný festival fantastiky, comicsu, japonskej kultúry, hier, anime, filmov a všetkých elementov dobrej zábavy. V poradí už tretí ročník organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, v spolupráci s GamesWEB.SK, OZ Fantázia a ďalšimi partnermi za účelom priblíženia fenómenu tejto pop-kultúry širšiemu publiku na Slovensku. Festival je opäť poriadaný pod záštitou Japonskeho Veľvyslanectva.
[Comics Salon]
Vyšlo 19.07.2006 v rubrice Tiskové zprávy.


Dvojici Štěpán Kopřiva a Jiří Grus se totiž povedlo uspět v tomto médiu tak, jak se zatím nikomu u nás nepodařilo - a to dokonce ani Kájovi Saudkovi. Už jejich první společné dílo, komiks Princip nepravděpodobnosti, mělo v zahraničí velký úspěch a vyšlo dokonce v nejprestižnějším komiksovém magazínu Heavy Metal. (Ano, v tom Heavy Metalu, jehož příběhy se inspiroval legendární stejnojmenný animovaný film.) Ovšem to jim nestačilo. Společně stvořili komiksovou knihu Nitro těžkne glycerínem, která vychází najednou hned v pěti zemích - ve Spojených státech, Francii, Německu, Holandsku a Španělsku. Toto akční sci-fi příběh s příměsí splatterpunku vyjde samozřejmě i u nás - křest se bude konat 10. 6. v kině Aero, při příležitosti prvního ročníku komiksového setkání CRWECON (pořádá největší české komiksové vydavatelství, firma CREW).
[CREW]
Vyšlo 29.05.2006 v rubrice Tiskové zprávy.


... tane jistě na nejedné mysli vtíravá otázka. Fakt je ten, že po přechodu na nový server se ještě stále potýkáme s technickými obtížemi - a uznáte jistě sami, že recenze obrázkového čtení bez doprovodných obrázků je jaksi... ochuzená. Nicméně jakmile se vyhrabeme ze zdrojového kódu, čeká Vás nejeden milý text. Posuďte sami...
[Hibi]
Vyšlo 16.05.2006 v rubrice Tiskové zprávy.


V dňoch 14. a 15. októbra sa v Bratislave na Drotárskej ceste 46 uskutočnil druhý ročník medzinárodného festivalu comicsu, japonskej kultúry, hier, anime a filmov COMICS SALON 2005. Tento festival bol poriadaný neziskovými organizáciami OZ AnimeCrew, GamesWEB a OZ Fantázia pod záštitou Japonskeho veľvyslanectva na Slovensku a vrámci programu “Roku výmen medzi EU a Japonskom”.
[Comics Salon]
Vyšlo 26.10.2005 v rubrice Tiskové zprávy.


U příležitosti šedesátých narozenin Vojtěcha Steklače (*21. 10. 1945) vydává nakladatelství Albatros soubor jeho nejznámějších příběhů Velké Boříkovy lapálie a opět po dlouhých dvaceti letech i humorná Dobrodružství tajného agenta Pankráce Tangenta. Autor bude své knihy podepisovat 20. 10. 2005 od 16:00 v Knihkupectví Albatros, Vinohradská 125, Praha 3. Všechny srdečně zveme.
Přečtěte si o kultovním Steklačově comicsu Mořští vlci a ďábelský doktor QQ!
[Albatros]
Vyšlo 18.10.2005 v rubrice Tiskové zprávy.


Comics Salón 2005 je medzinárodný festival comicsu, japonskej kultúry, hier, anime a filmov poriadaný neziskovými organizáciami OZ AnimeCrew, GamesWEB a OZ Fantázia za účelom priblíženia fenómenu tejto pop-kultúry širšiemu publiku na Slovensku. Festival je poriadaný pod záštitou Japonskeho Veľvyslanectva a vrámci programu “Roku výmen medzi EU a Japonskom”.
[Comics Salon]
Vyšlo 11.10.2005 v rubrice Tiskové zprávy.


Upadající estrádní bavič Fred Brunold už léta kočuje se svým Monstrkabaretem pochybné pověsti a pokleslé úrovně po Evropě a vyvolává ze tmy a snových krajin nové a nové příběhy, kterými dovede okouzlit, omámit a strhnout znuděné měšťáky. Původní český komiks!
[Fred Brunold]
Vyšlo 21.12.2004 v rubrice Tiskové zprávy.


Vydavatelství Comics Centrum pořádá u příležitosti premiéry filmu Hellboy autogramiádu herce Karla Rodena. Karel Roden ve filmu Hellboy představuje hlavní zápornou roli Rasputina. Je to unikátní možnost získat autogram Karla Rodena, který se jinak podobných akcí nezúčastňuje. Comics Centrum je českým vydavatel comicsových příběhů největšího paranormálního vyšetřovatele na světě - Hellboye, podle kterých byl stejnojmenný film natočen.
[Comics Centrum]
Vyšlo 01.09.2004 v rubrice Tiskové zprávy.


Nakladatelství Comics Centrum se podařilo získat příslib od herce Karla Rodena (ve filmu Hellboy role Rasputina), že se zúčastní autogramiády, pořádané Comics Centrem u příležitosti premiéry filmu Hellboy.
[Comics Centrum]
Vyšlo 05.08.2004 v rubrice Tiskové zprávy.









 


    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!